MEET THE DESIGNER

Ο Βασίλης Μόραλης είναι εικαστικός και σχεδιαστής κοσμημάτων με έδρα την Ελλάδα. Σχεδιάζει και φιλοτεχνεί κοσμήματα από τo 1990 ενώ το 2018 ίδρυσε την εταιρεία κοσμημάτων Vassilis Moralis.

Το πάθος του για την δημιουργία περίτεχνων, χειροποίητων κοσμημάτων πηγάζει από την επιθυμία του να σμιλέψει την ζωή όταν τo 2013 διαγνώστηκε με μια σπάνια κληρονομική ασθένεια, την νόσο Wilson.

Καθώς δεν του επιτρεπόταν πλέον να χρησιμοποιεί βαριά μηχανήματα και εργαλεία ανακάλυψε το αλουμίνιο και ξεκίνησε να φτιάχνει ογκώδεις κατασκευές, οι οποίες και θα παρουσιάζονταν σε μεγάλες γκαλερί σε όλη την Ελλάδα (Calfayan Galleries), όπως και σε γνωστά περιοδικά (Vogue Greece). Με το πέρασμα του χρόνου θα πειραματιστεί με την φόρμα και οι μεγάλες κατασκευές του θα γίνουν μεσαίες και έπειτα πιο μικρές καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μεγεθών από αντικείμενα και κοσμήματα που ουσιαστικά συμβολίζουν την ανάγκη του ανθρώπου για την δημιουργία χώρου. Η μετάβαση από την στεναχώρια (στενός χώρος) στον πολύτιμο χώρο.

Σήμερα οι συλλογές του είναι συνώνυμες της σύγχρονης κομψότητας και της avant garde αισθητικής, καθώς αποτελούνται από χειροποίητα κοσμήματα που έχουν απήχηση σε ένα ευρύ κοινό παγκόσμια. Πτυχώσεις, σπείρες, ευθείες γραμμές πλέκονται με την πλαστικότητα του αλουμινίου με μοναδικό σκοπό να δώσουν  στον πελάτη την ευκαιρία να γίνει συνδημιουργός.

Από το εκλεπτυσμένο μίνιμαλ στο θεϊκό μάξιμαλ και αντίστροφα, ο καλλιτέχνης φιλοδοξεί να υποτάξει την ανυπαρξία και να συνεχίσει να δημιουργεί διαχρονικά κοσμήματα υψηλής αισθητικής που παροτρύνουν κάθε άτομο να εκφραστεί, να επεκταθεί και να εξελιχθεί.

Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα τα κοσμήματά του περικλείουν την ελληνική κουλτούρα υφαίνοντας σαφής δεσμούς με την αρχαιότητα, την μυθολογία και την παράδοση.

Το 2018 φιλοτέχνησε το βραβείο Ολυμπιονικών στο 1st Olympic Run Thessaloniki που διοργάνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο.

Φορέσιμη τέχνη για όλους.                                                                            

Οι τέχνες είναι αλληλένδετες και πρέπει να είναι προσβάσιμες. Το υπόβαθρο του δημιουργού Βασίλη Μόραλη ως απόφοιτου της Σχολής Καλών Τεχνών και οι σπουδές του στον Σχεδιασμό και Κατασκευή Κοσμημάτων έχουν αναμφίβολα σχηματίσει έναν πολύπλευρο καλλιτέχνη που οραματίζεται ανθρώπους να φορούν κομμάτια τέχνης και να τα ενσωματώνουν σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Βιωσιμότητα και κόσμημα αποτελεί ζητούμενο του brand. Tο αλουμίνιο ή το πράσινο μέταλλο όπως ονομάζεται στην εποχή μας είναι το κύριο υλικό που χρησιμοποιείται στις δημιουργίες του Vassilis Moralis.

H βιωσιμότητα, η ανθεκτικότητα αλλά και η πλαστικότητά του δίνουν στον καλλιτέχνη την δυνατότητα να δημιουργεί και να απεικονίζει σε αυτό σκέψεις, συναισθήματα και εικόνες και ταυτόχρονα να συμβάλει σε ένα πιο φιλικό, πράσινο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Athens Xclusive Designers Week

Athens Xclusive Designers Week

Διεθνή Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week 2018
London Fashion Week

London Fashion Week

London Fashion Week 2018 με τον σχεδιαστή Δημήτρη Στρέπκο
Bridal wedding expo

Bridal wedding expo

Bridal wedding expo 2018 συνοδεύοντας νυφικά Riki Dalal
Serbia Fashion Week

Serbia Fashion Week

Serbia Fashion Week 2019 με τον MK by Marios Karavassilis

Find us in stores

THESSALONIKI

Nu Modern Greek

Address Λεωφόρος Νίκης 3

THESSALONIKI

GEElist

Address 1 Agias Sofias str.

CHANIA, CRETE

Xamam Philosophy to Wear

Address Chalidon 35, Chania

IOS, CYCLADES

Liostasi Hotel, Lobby

Address Liostasi Hotel, Lobby

ATHENS

Roma Gallery

Address Ρώμα 5, Κολωνάκι

ATHENS

Πες Πολύτροπον

Address Καλύβια, Αττική