Βασίλης Μόραλης

(ΑρΓεΜΗ 146955705000)

Η Ιστορία

Ο Βασίλης Μόραλης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κλασικό κόσμημα στον Ο.Α.Ε.Δ. με εξειδίκευση στην αντίκα και μαθήτευσε δίπλα στον δημιουργό Στράτο Χατζηεμμανουήλ από το 1991 έως το 2000. Είναι απόφοιτος του τμήματος κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις με ογκώδεις κατασκευές (γκαλερί Kalfayan στη Θεσσαλονίκη, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ) και παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ανά την Ελλάδα.

Το 2013 διαγνώστηκε με τη Νόσο Wilson, μια σπάνια γενετική πάθηση η οποία εκφράζεται με ποικίλα νευρολογικά συμπτώματα καθώς προσβάλει κυρίως το νευρικό σύστημα και το ήπαρ, μεταξύ άλλων. Εξαιτίας των συμπτωμάτων της νόσου του έχει απαγορευτεί η χρήση βαρέων μηχανημάτων και εργαλείων. Σήμερα, δημιουργεί κοσμήματα (και άλλα αντικείμενα) έχοντας ως βασικό υλικό το αλουμίνιο, το οποίο θεωρεί «μέταλλο του αιώνα μας». Βλέπει το αλουμίνιο ως προέκταση του εαυτού του, καθώς εξαιτίας της πλαστικότητάς που έχει ως υλικό του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργεί και να απεικονίζει σε αυτό και με αυτό σκέψεις, συναισθήματα και εικόνες που έχει στο μυαλό του.

Μεταξύ άλλων έχει φιλοτεχνήσει τα βραβεία που δόθηκαν στους Έλληνες Ολυμπιονίκες το 2018 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν τους στο Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης.

Διεθνής Παρουσία

Δημιουργίες του έχουν παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων στα

Athens Xclusive Designers Week

Athens Xclusive Designers Week

Διεθνή Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week 2018
London Fashion Week

London Fashion Week

London Fashion Week 2018 με τον σχεδιαστή Δημήτρη Στρέπκο
Bridal wedding expo

Bridal wedding expo

Bridal wedding expo 2018 συνοδεύοντας νυφικά Riki Dalal
Serbia Fashion Week

Serbia Fashion Week

Serbia Fashion Week 2019 με τον MK by Marios Karavassilis

The Material

” Άσπρο σαν το ασήμι και ελαφρό σαν το γυαλί… “

Ιούλιος Βέρν

O Βασίλης Μόραλης θεωρεί το αλουμίνιο ως «το μέταλλο του αιώνα μας». Για αυτόν το αλουμίνιο αποτελεί προέκταση του εαυτού του, καθώς λόγω της πλαστικότητάς που έχει, του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργεί και να απεικονίζει σε αυτό και με αυτό σκέψεις και συναισθήματα, καθώς και εικόνες που έχει στο μυαλό του.

Το αλουμίνιο υπάρχει σχεδόν παντού στη φύση, καθώς αποτελεί το τρίτο πιο κοινό στοιχείο που υπάρχει στο φλοιό της γης. Αποτελεί ένα οικολογικό υλικό, τόσο ως προς την προέλευση του όσο και κατά τη επεξεργασία απομόνωσής από τα πετρώματα με τα οποία είναι ενωμένο, καθώς αυτή γίνεται ηλεκτρολυτικά.

Είναι ένα εξαιρετικά ευπροσάρμοστο, ιδιαίτερα χρηστικό και ελκυστικό υλικό, πολύ ανθεκτικό στις διάφορες μορφές διάβρωσης και απαιτεί ελάχιστο κόστος συντήρησης. Ανακυκλώνεται 100% και απεριόριστα (διατηρώντας τα χαρακτηριστικά του χωρίς καμία ποιοτική υποβάθμιση) με αποτέλεσμα να μην ενέχει κινδύνους για την υγεία και τον πλανήτη, μάλιστα με πολύ μικρό ενεργειακό κόστος.  Ως φυσικό υλικό, ακόμα και μετά το τέλος της ωφέλιμης ζωής του η φύση δεν δυσκολεύεται να το απορροφήσει μια και δεν αποτελεί για αυτήν ξένο στοιχείο.

Σε μια σύγχρονη κοινωνία όπου η εξοικονόμηση πλουτοπαραγωγικών πόρων και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν επιτακτική ανάγκη τα οικολογικά πλεονεκτήματα του αλουμινίου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Η σύγχρονη γυναίκα έχει πλέον τη δυνατότητα, πραγματοποιώντας μια συνειδητά οικολογική επιλογή, να επιλέξει και να φορέσει ένα κόσμημα από αλουμίνιο, που να αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα και την προσωπική της αισθητική, χωρίς να θυσιάσει την κομψότητα και την καλαισθησία.

Vassilis Moralis

Find us in stores

THESSALONIKI

Nu Modern Greek

Address Λεωφόρος Νίκης 3

THESSALONIKI

GEElist

Address 1 Agias Sofias str.
Website www.geelist.gr

SKYROS

AMMOS JEWELLERY

Address Hora 34007, Skyros

CHANIA

Xamam philosophy to wear

Address Chalidon 35, Chania